"8 Dies, 8 Dones" Dia 5: "Dones i Esport"

 




Dia 5: Dones i Esport

Campanya "8 Dies, 8 Dones" 
#JovesEnMarxa de Castelló


👀L’esport femení té poc ressò en els mitjans de comunicació i mostra pocs referents femenins. Així, dins la campanya de “8 dies, 8 dones” dels #JovesEnMarxa de Castelló, volem donar visibilitat i retre un homenatge a les dones esportistes.

.
⚽️ Des del fútbol amb Vicky Pausà, passant pel tennis amb Raquel González 🎾, Marita Pons amb el ciclisme, natació i córrer a peu 🚴‍♀️, el Karate 🥋 amb Andrea Herrero i Eva Castells amb la pràctica del Trail 🏃‍♀️, son exemples d'autèntiques campiones en diferents disciplines del nostre poble.
.
🆘Totes coincideixen en que l’esport, malgrat els esforços que estan fent-se, encara no és del tot igualitari.
.
👉Vicky comenta que mirant les categories inferiors de fútbol mantindre un equip femení recull molta més dedicació que un masculí.
.
👉Raquel i Andrea, ens diuen que en determinats campionats de les seues respectives disciplines, la forma d’accedir és diferent per als homes i per a les dones.

👉Marita diu que als seus inicis sentia que ixia de la norma i Eva comenta que fa uns anys cridava l'atenció la baixa participació de les dones (1 de cada 4 participants eren dones) però que 2019 este percentatge ha creixcut en un 26% donat que la muntanya sempre s'ha considerat un esport dur i perillós, mes apte per a homes que per a dones.
.
🏠Tant Marita com Eva, destaquen que les dones tenim més càrregues familiars i per tant, menys temps per dedicar-li a l’esport. Encara no s’ha aconseguit que en la majoria de les famílies que les tasques de casa siguen compartides, una reivindicació a la que ens sumem des d’ací.
.
❌Pel que fa a comentaris discriminatoris per practicar determinat esport, la majoria diuen que cada vegada s’ecolten menys i que no han sentit cap tipus discriminació per part dels seus companys masculins.
.
💜Ens animen a fer qualsevol tipus d’esport i disfrutar-lo, ixint sense vergonya i sense por i encara que siga sense companyia. Com elles diuen: “No hi ha esports per a xics i altres per a xiques, qualsevol persona pot practicar esport”.
.
💜Fer esport ens fa sentir fortes i lliures!
.
Entrevistes completes al següent enllaç:

https://drive.google.com/drive/folders/1UCabnFfE4Yjk1T0kF0y5ETADjNiYF7M3?usp=sharin














#jovesenmarxa #castellojove #castellosomjoventut #8dies8dones #8demarç . @gvaivaj @conselljove @joves.enmarxa @elmiragall_org




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris